— donderdag 9 januari 2020, 14:10 | 0 reacties, praat mee

NOM Print Monitor: bereik gedrukte betaalde kranten stabiel

NOM Print Monitor IV

De betaalde landelijke dagbladen hebben ook in het laatste kwartaal van 2019 een stabiel bereik: bijna 3,4 miljoen Nederlanders van dertien jaar en ouder lezen een gedrukte krant. Dat meldt branchevereniging NDP Nieuwsmedia op basis van de jongste cijfers van de NOM Print Monitor.

Landelijke en regionale dagbladen samen bereiken dagelijks 40 procent van de bevolking, aldus NDP Nieuwsmedia. Er wordt in weekenden duidelijk vaker een gedrukte krant gepakt dan doordeweeks. Het bereik van de zaterdagkrant is een derde hoger dan van een gemiddelde editie, blijkt.

Wat betreft online bereik staat het AD aan kop, gevolgd door De Telegraaf en op grotere afstand andere dagbladen. Met dagelijks ruim anderhalf miljoen online lezers overtreffen de digitale platforms van het AD en De Telegraaf het bereik van de gedrukte editie.

Bekijk meer van

NOM NDP Nieuwsmedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.