banner anp

— vrijdag 19 juni 2020, 14:00 | 0 reacties, praat mee

Nederlands Dagblad werkt samen met Franse en Italiaanse krant aan project

Het Nederlands Dagblad werkt sinds mei samen met de Franse krant La Croix en het Italiaanse Avvenire aan een gezamenlijk journalistiek project over vijf jaar vluchtelingencrisis in Europa. Vanaf zaterdag 20 juni, Wereldvluchtelingendag, is de eerste publicatie te lezen.

In de zomer van 2015 kwamen vele duizenden vluchtelingen over zee en land naar Europa. Dat leidde tot een grote crisis binnen de Europese Unie. De drie kranten publiceren vanaf zaterdag een reeks interviews en reportages uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje, gemaakt door journalisten van de
verschillende kranten. Eind volgende week verschijnt een gezamenlijk interview met Eurocommissaris Ylva Johansson van Migratie.

Als christelijke kranten bundelen ze de krachten om de stem van christenen in Europa duidelijker te laten horen, blijkt uit een persbericht. “Het Nederlands Dagblad heeft altijd contact met andere christelijke kranten wereldwijd gehad. Uiteindelijk bleef dat beperkt tot overleg tussen hoofdredacties. Nu wordt resultaat zichtbaar in de krant.” [...] “De coronacrisis fungeert nu als een katalysator. We zien dat we voor een deel dezelfde onderwerpen belichten en interesses delen. De kranten hebben alle drie aandacht voor solidariteit, armen, zwakken en migranten.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.