— woensdag 30 januari 2013, 12:33

Nederland op 2 op ranglijst persvrijheid

Nederland is weer gestegen op de World Press Freedom Index 2013 en staat nu op twee in de jaarlijkse ranglijst van Reporters sans Frontières (RSF). De organisatie inventariseerde tot november de persvrijheid in 179 landen. Finland blijft, voor het derde jaar op rij, op plek 1 staan, en de top vijf wordt verder gevormd door Noorwegen, Luxemburg en Andorra. Vorig jaar waren er veel verschuivingen door de Arabische Lente, maar volgens RSF is de situatie nu meer genormaliseerd en is deze lijst een betere afspiegeling.

Onderaan bungelen zoals ook in eerdere lijsten Eritrea, Noord-Korea en Turkmenistan. Het is volgens algemeen-secretaris Christophe Deloire duidelijk dat persvrijheid beter beschermd is in democratieën dan in dictaturen.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.