banner anp

— maandag 19 november 2018, 16:41 | 0 reacties, praat mee

National Geographic Fotowedstrijd beloont indringende landschapsfoto

Een wandeling in de zandduinen van Namibië | Gerard van Roekel / National Geographic

Fotograaf Gerard van Roekel uit Beuningen heeft afgelopen weekend de National Geographic Fotowedstrijd 2018 gewonnen. Zijn foto van een eenzame klimmer van zandduinen in Namibië valt volgens de jury op door de fraaie kleurtonen en lijnen in het landschap.

De jury bestond dit jaar uit fotografen Sacha de Boer, Marco Borsato, Ruben Smit, Frederik Buyckx en juryvoorzitter Aart Aarsbergen. Van Roekel ontvangt een jaarabonnement op National Geographic Magazine en ziet zijn winnende foto in het tijdschrift afgedrukt.

“Naarmate je langer kijkt, neemt de spanning in de foto toe. Dan valt op dat het landschap in beweging is door het uitwaaien van de duinen. Ook dringt dan de omvang van het immense landschap tot de kijker door, geholpen door de persoon die op het snijpunt de berg opklimt. Technisch is dit de beste inzending van dit jaar”, aldus de jury.

Nederlandse en Vlaamse fotografen hebben in de categorieën Dier, Landschap en Mens ruim 15.000 foto’s ingezonden - volgens de organisatie een record.

Bekijk meer van

National Geographic

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.