PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— donderdag 3 november 2022, 10:09 | 1 reactie, praat mee

Na veel vertraging verhuist Fontys Hogeschool Journalistiek éindelijk naar nieuwe locatie

© Paul Dijkstra/ANP

Met de nodige vertraging is het in februari 2023 dan eindelijk zover: de Fontys Hogeschool Journalistiek verhuist naar een nieuwe locatie, het Mindlabs-gebouw in de Spoorzone achter het station van Tilburg. Laatste wijziging: 4 november 2022, 12:39

In september van dit jaar bleek dat de eerdere verhuisdatum - aan het begin van het nieuwe collegejaar - niet gehaald zou worden door een schaarste aan bouwmateriaal en een tekort aan personeel. Ook was het toen nog onzeker of de opleiding dan wel ‘rond de kerst’ alsnog zou kunnen verhuizen. Maar nu blijkt dat dat toch een realistisch scenario was. De oplevering werd eerder ook al uitgesteld.

‘Maar nu is het definitief. Op 6 februari gaan we over’, zegt Gerrie Zwartjes, directeur van Fontys Journalistiek tegen hogeschoolblad Bron van Fontys. ‘De week ervoor worden de spullen die we meenemen uit het gebouw aan de Professor Gimbrèrelaan al oververhuisd. En de studio’s, die aanzienlijk meer tijd vergen om in te richten en af te stellen, worden daarvoor al in gereedheid gebracht.’

Mediacluster
Studenten van de opleiding zullen dus per begin van het nieuwe semester beginnen op de nieuwe locatie - een ‘mediacluster’ waar ook de eind- en internetredacties van de Brabantse kranten van DPG Media gevestigd zijn. Ook uitgeverij Zwijsen zal haar intrek nemen in het pand. ‘Dat is wat dit zo’n mooie plek maakt. Midden in de stad, centraal gelegen, dus waar veel meer reuring is. En het feit dat ook die DPG-redacties daar komen te zitten, maakt het tot een echt hybride leeromgeving’, aldus Zwartjes. Het pand is nog niet helemaal af, maar volgens Zwartjes worden in de komende weken en maanden de laatste puntjes op de i gezet.

Voor Gabriel Bergmans, die het bouwproces begeleidde, komt zijn project - waarvan de oplevering steeds vertraging opliep - dan eindelijk ten einde. Werd hij soms niet moedeloos van de eindeloze vertraging? ‘Nee. Een gebouw komt grommend uit de grond, zei een bevriende architect me ooit eens. Unieke gebouwen zijn altijd moeilijker te realiseren. Dat geldt ook voor Mindlabs’, aldus Bergmans tegenover Bron. Er werd al decennia gesproken over een ‘mediacluster’ in Tilburg. Uiteindelijk werd in 2012 groen licht gegeven voor de nieuwbouw en de verhuizing. De oude locatie van de hogeschool zal na de verhuizing gesloopt worden.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

GJ de Groot, 3 november 2022, 12:51

Gerrie Zwartjes, directeur van Fontys Journalistiek heeft een nieuw woord gewrocht: oververhuisd. Ik hoop dat hij niet verantwoordelijk is voor het Nederlands op zijn school: als je meent dat zo’n woord in het NL bestaat en ook nog aan een instelling werkt waar het NL een zeer wezenlijk deel van het curriculum zou moeten zijn, wordt het de Nederlander moeilijk gemaakt om zijn taalkennis op peil te houden.

Mooi trouwens dat Villamedia (Rutger de Quay) dit aan de orde stelt door hem te citeren.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.