training eu starters

— donderdag 19 september 2019, 14:50 | 0 reacties, praat mee

Na moord op advocaat ook beveiliging journalisten weer centraal

De Orde van Advocaten hield voorafgaan aan een vergadering een minuut stilte voor de gisteren vermoorde Wiersum |ANP

Na de moordaanslag op advocaat Derk Wiersum, die een kroongetuige in een grote drugszaak bijstond, heeft minister Ferd Grapperhuis (Justitie) om meer geld voor de strijd tegen drugscriminaliteit gevraagd. Daarmee moet ook meer betere bescherming voor rechters, officieren van justitie en advocaten worden geregeld. Laatste wijziging: 19 september 2019, 14:54

Voor journalisten die vanuit de drugswereld worden bedreigd moet ook meer geregeld worden, vindt beroepsverenging NVJ. De vereniging praat daar volgende week over met Grapperhaus, maar heeft begrip dat het nu eerst om de belangrijkste beroepsgroepen in de rechtspraak gaat. “Daar was de schok enorm”, aldus de NVJ.

Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen vindt ook dat het kabinet meer werk moet maken van beveiliging van journalisten. Telegraaf-journalist John van den Heuvel moest de afgelopen tijd langdurig worden beveiligd vanwege zijn journalistieke werk. De moord op Wiersum heeft er op De Telegraaf-redactie ingehakt.

Het zogeheten ‘ondermijningsfonds’, waar eenmalig 100 miljoen euro in werd gestort om criminaliteit te verstoren, zou volgens Grapperhaus structureel moeten worden en dan het liefst ook nog structureel worden uitgebreid. Grapperhaus zegt in De Telegraaf dat nu “hard doorgepakt” moet worden.

Bekijk meer van

NVJ NVJ Grapperhaus

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.