training eu starters

— dinsdag 18 april 2023, 08:30 | 0 reacties, praat mee

Musk wil met TruthGPT concurreren met ChatGPT: ‘AI heeft het potentieel van vernietiging van de beschaving’

© Ryan Lash / AFP

Elon Musk wil met de dienst TruthGPT de concurrentie aangaan op het gebied van kunstmatige intelligentie met techreuzen Microsoft en Google. In een interview met de Amerikaanse nieuwszender Fox News heeft Musk bevestigd dat hij plannen heeft om een "derde optie" te creëren zodat consumenten niet alleen hoeven te kiezen tussen chatbot ChatGPT, van het door Microsoft gesteunde OpenAI, en een soortgelijke dienst van Google. Laatste wijziging: 18 april 2023, 08:33

“Ik ga iets beginnen dat ik TruthGPT noem, of een maximale waarheidszoekende AI die probeert de aard van het universum te begrijpen”, vertelde Musk. De Twitter-eigenaar en Tesla-topman haalde ook uit naar OpenAI dat AI juist zou trainen om te liegen.

Het lekte onlangs al uit dat Musk in de Amerikaanse staat Nevada een AI-bedrijf heeft opgezet met de naam X.AI Corporation. Dat was opmerkelijk nieuws omdat Musk en anderen ook een open brief ondertekenden waarin werd opgeroepen tot het nemen van een pauze van zes maanden in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie.

In het interview herhaalt de zakenman zijn zorgen over AI. “Het heeft het potentieel van vernietiging van de beschaving”, benadrukte hij. Musk wees er op dat een superintelligente AI ongelooflijk goed kan schrijven en mogelijk de publieke opinie kan manipuleren. Maar met TruthGPT zou hij dit alles willen voorkomen. Musk gaf aan dat TruthGPT “misschien wel de beste weg naar veiligheid is”. Daarbij zou het “onwaarschijnlijk” zijn dat TruthGPT de mensheid zou vernietigen.

Bekijk meer van

Elon Musk ChatGPT

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.