— donderdag 27 september 2018, 09:08 | 0 reacties, praat mee

Murdoch verbreekt alle banden met Sky na mislukte overname

EPA

Deze week behaalde de Amerikaanse kabelgigant Comcast een overwinning op 21st Century Fox van Rupert Murdoch, door voor 34 miljard euro de Britse satellietzender Sky in te lijven. Murdoch wil dat verlies snel vergeten en verkoopt zijn 39 procent aandeel in de zender.

Murdoch richtte de zender in 1989 op, maar stoot dus elk bezit in Sky af. De pijn van het afscheid wordt verzacht door de ruim 13,3 miljard euro die 21st Century Fox naar verwachting verdient met de transactie.

De Murdoch-naam zal nadien niet meer met Sky verbonden zijn, omdat ook bestuursvoorzitter (en zoon-van) James Murdoch bij de satellietzender vertrekt. Sky-topman Jeremy Darroch bedankte de Murdochs voor hun rol in het veranderen van het televisielandschap en zegt uit te kijken naar de komende dertig jaar.

Comcast liet weten dat het tevreden is met het huidige aandeel van 38 procent in Sky en voorlopig geen nieuwe aandelen op de open markt meer zal aanschaffen.

Bekijk meer van

Sky Rupert Murdoch Comcast

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.