banner festival 23

— dinsdag 29 maart 2022, 16:02 | 0 reacties, praat mee

Moederbedrijf van Facebook stopt voorlopig met plan voor bouw datacenter Zeewolde

Meta, het moederbedrijf van Facebook, heeft de plannen voor een gigantisch datacenter in Zeewolde voorlopig in de ijskast gezet. Dat meldt het bedrijf in een persverklaring. Laatste wijziging: 29 maart 2022, 16:11

De plannen van het moederbedrijf van Facebook en Instagram konden op veel weerstand rekenen. Meta zegt nu dat die “huidige omstandigheden” hebben geleid tot het stopzetten van de plannen. Het bedrijf geeft aan “een goede buur” te willen zijn en dat steun van de lokale gemeenschap dus onontbeerlijk is.

Het datacenter moest een plek krijgen op een bedrijventerrein met de naam Trekkersveld 4 en werd onderwerp van discussie toen burgemeester van Zeewolde Gerrit Jan Gorter de berichtgeving in de media (met name die van NRC) rondom de ontwikkeling van dit terrein bekritiseerde.

In een interview met Omroep Flevoland stelde Gorter dat NRC met haar berichtgeving het doel had om het beoogde datacentrum niet door te laten gaan.

Gorter stelde bovendien dat door onjuistheden in de pers de emoties hoog opliepen en gebruikte de woorden fake news en Fabeltjeskrant. Hij bood daar later zijn excuses voor aan.

Bekijk meer van

Zeewolde Meta Facebook

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.