— dinsdag 11 juni 2019, 09:20 | 0 reacties, praat mee

Misdaadjournalist Bas van Hout bedreigd na onthulling rol als informant

Bas van Hout tijdens de uitzending van Pauw - © Pauw

Misdaadjournalist Bas van Hout vertelt dat hij is bedreigd, sinds bekend is geworden dat hij een bron is geweest van de inlichtingendienst AIVD.

Bij Pauw zei hij maandagavond dat het weekend een “rollercoaster” is geweest. “Een crimineel heeft mijn huis gefotografeerd, op internet gezet, telefoonnummer en adres erbij. Ik werd door allerlei mensen opgebeld en bedreigd.”

Volgens Van Hout heeft voormalig drugshandelaar Steve Brown dat gedaan. Over hem schreef Van Hout in 1995 een boek. “Ik heb hem gebeld om die gegevens van internet af te halen.” Bij Pauw was een stukje van dat telefoongesprek te horen. Brown noemt Van Hout onder andere een vieze informant.

“Het is vervelend dat hij mijn adres op internet zet. Want daar komen weer mensen op af die bedreigingen uiten, allemaal anoniem natuurlijk. Dat is gewoon heel het weekend zo gegaan. Dat is vervelend, ook voor mijn kinderen en vriendin.” Meer bij de NOS

Bekijk meer van

Steve Brown Bas van Hout AIVD

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.