de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— maandag 28 september 2015, 14:43 | 0 reacties, praat mee

Minder vrouwen in topposities publieke omroepen

Ruchi Tandon (BBC) tijdens de NVJ Nacht van de Journalistiek 2015 | Foto: Sebastiaan ter Burg

In de afgelopen 25 jaar is het aantal vrouwen in hoge posities bij publieke omroepen van 21 procent in 1989 gedaald naar 17 procent in 2014. Dat vertelde Frans Jennekens, projectleider Diversiteit bij omroep NTR tijdens de NVJ Nacht van de Journalistiek, dat afgelopen weekend voor de negende keer werd georganiseerd.

Tijdens die nacht sprak Frénk van der Linden sprak met Jennekens, Ruchi Tandon van de BBC en de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh over het belang van diversiteit in de media. Volgens Jennekens doet de NTR het goed wat betreft weergeven van diversiteit in de programma’s. Een brede weerspiegeling in programma’s is van groot belang, stelt Jennekens: “We willen toch zoveel mogelijk mensen bereiken, open zijn en waarheden naar buiten brengen?”

Hij wees tijdens de Nacht op het groeiend cynisme en dalend vertrouwen in media onder bepaalde groepen. “Marokkaanse jongeren willen niet meer in de landelijke dagbladen. Ze worden niet gehoord. [..]  Daarom wil ik dat ze komen met hun verhalen, met geheime camera’s en wat er gebeurt. Dan zie je verborgen discriminatie en racisme. Dat soort verhalen haal je alleen naar boven als je het woord geeft aan mensen die ervaringen hebben.”

Zijn collega diversiteit bij de BBC, Ruchi Tandon, stelt dat in Groot-Brittannië een brede afspiegeling hoog op de agenda staat. “Media vertegenwoordigen de maatschappij waarin we leven, diversiteit zit in zoveel dingen. [..] Ik vraag me trouwens af waarom er vanuit de maatschappij niet meer protest is van mensen die willen dat ze meer diversiteit terugzien in de media of politiek.” Meer bij de NVJ

 

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.