— maandag 17 juli 2017, 15:34 | 1 reactie, praat mee

Miljoenen extra nodig voor lokale omroepen

De Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) en de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) roepen iedereen die de lokale omroep een warm hart toedraagt op om een petitie te ondertekenen voor extra financiering. Laatste wijziging: 17 juli 2017, 15:37

“Om deze rol goed te kunnen vervullen, hebben we wel de juiste ondersteuning nodig vanuit de overheid: gemeenten maar zeker ook het rijk. Op dit moment worden lokale omroepen minimaal gefinancierd. Niet op voldoende niveau om een adequate journalistieke continuïteit te kunnen garanderen.”

Er is met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een convenant ondertekend waarin het ambitieniveau is vastgelegd van het in de Mediawet genoemde Lokaal Toereikend Media-Aanbod (LTMA). “Om aan het ambitieniveau van LTMA te kunnen voldoen hebben de lokale omroepen meer geld nodig, stelt OLON. “Dit ambitieniveau kan in ieder geval niet worden bekostigd op basis van de voor gemeenten beschikbare compensatie van 1,30 euro per huishouden.”

Samen met het VNG hebben ze vastgesteld dat er per streekomroep, samenwerkend of gefuseerd, een minimaal bedrag van 800.000 euro nodig is om volledig aan het geschetste LTMA-niveau te kunnen voldoen. “Naast het feit dat we als sector een groot aantal collectieve voorzieningen gezamenlijk gaan exploiteren en dat we zullen samenwerken in streekomroepen, is er dan ook een additionele financiering op jaarbasis noodzakelijk van 30 miljoen euro.”

Het is de bedoeling de petitie direct na het zomerreces en (waarschijnlijk nog) voor de formatie een petitie aanbieden aan de mediawoordvoerders van de politieke partijen in de Tweede Kamer om de vraag om additionele financiering kracht bij te zetten.

Bekijk meer van

OLON NLPO

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

W. Theunisse, 12 maart 2018, 23:18

Laat de lokale omroepen over aan de huisvrouwen ter plaatse, dan wordt het misschien wat. De brei- en haakclubjes gaan er in elk geval op vooruit net zoals de zangverenigingen en bovendien is dat goed voor de sociale samenhang.  Daar heeft de regionale omroep geen extra geld voor nodig omdat daarmee de persoonlijke motivatie om er wat van te maken verdwijnt.

Helaas zal bovenstaand artikel wel ingegeven zijn door de aanstaande verkiezingen waarna niemand er ooit nog iets over hoort.
De democratie is al jaren geleden afgeschaft/vermoordt is, dus waar maakt men zich druk over?
Net doen alsof er een spatsies kunstmatig schijn democratisch vehikel bestaat?
Stop uit met die geld kostende onzin.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.