— zondag 26 april 2015, 11:45 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe stichting lokale omroepen

Leden van de overkoepelende organisatie van publieke lokale omroepen in Nederland (OLON) hebben op 25 april ingestemd met de oprichting van Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen. Het in het leven roepen van de nieuwe organisatie markeert de afronding van het ‘veranderprogramma’ (waarbij lokale omroepen betrokken en betrouwbare spelers zijn geworden in het publieke omroepbestel ) dat in 2011 in gang werd gezet. Zo is er een convenant ondertekend met de Vereniging Nederlandse Gemeenten over de nieuwe ambitie voor lokale omroepen in Nederland. Ook is er een collectieve infrastructuur opgezet voor de uitwisseling en distributie van programma's en worden omroepen gestimuleerd om samen te werken in de vorm van streekomroepen.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 25 april 2015 is Danny Vermeulen gekozen tot nieuwe voorzitter van OLON. Vermeulen is ondernemer in Leiden en bestuurder van Unity FM/TV, de lokale omroep van Leiden, Voorschoten, Oegstgeest, Zoeterwoude. Ook Ard Zandbergen (algemeen bestuurslid) en Hans Disch (Programmamanager Sectorverandering) verlaten de vereniging.
Martijn Vroom zal als lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen de komende jaren betrokken blijven bij de OLON.
Meer bij MediaMagazine en RTV Noordoost-Friesland.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.