— vrijdag 8 september 2017, 13:00 | 0 reacties, praat mee

Lokale omroepen overhandigen petitie aan Tweede Kamer

Aanstaande dinsdag wordt in Den haag een petitie aangebonden aan Tweede Kamerleden met de oproep extra te investeren in de lokale publieke omroep.

De Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) en de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) riepen in juli iedereen die de lokale omroep een warm hart toedraagt op om een petitie te ondertekenen voor extra financiering. De organisaties stellen dat de positie van vrijwel alle lokale omroepen op dit moment uiterst kwetsbaar is. “Meer dan een derde van de 260 omroepen staat het water inmiddels aan de lippen.” De overheid moet volgens de aanbieders van de petitie beter onderkennen dat de lokale omroep een cruciale functie vervult binnen het publieke mediabestel. Ze roepen de overheid op om 30 miljoen Euro per jaar extra beschikbaar te stellen voor de lokale publieke ^omroep.

De petitie heeft op dit moment bijna 3400 ondertekenaars.

Bekijk meer van

Tweede Kamer OLON NLPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.