website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Milena Holdert en Ghassan Dahhan winnen Vondelingprijs 2018

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst op dinsdag 28 mei 2019, 12:53

Beeld van Anne Vondeling

Beeld van Anne Vondeling - © WC Mulder / ANP

Nieuws De Anne Vondeling Prijs 2018 is toegekend aan Milena Holdert en Ghassan Dahhan voor hun televisie- en krantenserie over de steun van de Nederlandse overheid aan Syrische strijdgroepen.

De serie is een gezamenlijk project van het televisieprogramma Nieuwsuur en dagblad Trouw. Vorige maand wonnen ze daar ook al een Tegel mee en eerder alDe Loep 2018.

De Vondelingprijs is vernoemd naar voormalig politicus en oud-voorzitter van de Tweede Kamer Anne Vondeling (1916-1979). Vondeling werd onder meer bekend door zijn strijd tegen de verloedering van de Nederlandse taal. De jury prijst Holdert en Dahhan voor de kwaliteit van hun artikelen/uitzendingen, en ook voor de samenwerking tussen redacteuren van een krant en een tv-programma. In de ‘Syrië-serie’ heeft dit unieke producties opgeleverd, waarbij de multimediale mogelijkheden van tekst, beeld, geluid en vormgeving ten volle zijn gebruikt.

Daarnaast is ook de Saskia J Stuivelingprijs 2018 uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor de stimulering van innovatieve, jonge of regionale journalisten die veelal buiten het blikveld van de landelijke media blijven. De pwijs is uitgereikt aan Jan van de Streek, hoogleraar Fiscaal concernrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Van de Streek heeft nauw samengewerkt met redacteuren van uiteenlopende media bij de berichtgeving over de voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting, het meest omstreden politieke onderwerp van het kabinet Rutte III in het afgelopen jaar. Ook heeft hij in 2018 onder eigen naam artikelen over de dividendbelasting geschreven voor Follow The Money, Trouw, Het Financieele Dagblad en het Weekblad Fiscaal Recht, en heeft hij de redactie van Nieuwsuur over dit onderwerp bijgestaan.

Het onderzoek van Van de Streek naar de memo’s over de dividendbelasting heeft volgens de jury een innovatieve bijdrage geleverd aan de verslaggeving over dit onderwerp.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.