— donderdag 26 augustus 2021, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Metoo-beschuldigingen tegen voormalige producent ABC News

De ingang van de ABC News-studio waar Good Morning America wordt opgenomen. | Rick Davis / Splash News

Een voormalige producent van het ABC News-ontbijtprogramma Good Morning America (GMA) wordt door twee vrouwelijke werknemers beschuldigd van seksueel geweld. Michael Corn zou een collega in 2010 en 2011 hebben misbruikt, waarvan een incident tijdens een lijnvlucht zou hebben plaatsgevonden. Een andere vrouw zou in 2015 tijdens een werkreis zijn misbruikt.

Verder zou Corn volgens de aanklacht tien jaar lang een ‘giftige werkomgeving in stand hebben gehouden. In de aanklacht is ook zender ABC een partij, omdat die volgens een van de vrouwen de situatie heeft laten voortduren ondanks klachten over de producer.

Corn, die in april het bedrijf verliet, ontkent de aanklachten en ook ABC werpt de beschuldigingen van zich. “We spannen ons in voor een veilige en zorgzame werkomgeving en hebben daartoe processen die klachten diepgaand onderzoekt en aanpakt”, aldus de zender in een korte verklaring.

Het team advocaten van Corn gaf mailverkeer vrij tussen hem en de klaagster, waarin vriendelijk werd gesproken ondanks dat de aanval net zou hebben plaatsgevonden. “Dit zijn niet de woorden en daden van een vrouw die net is misbruikt”, aldus Corn. Ook de andere klacht zou “verzonnen” zijn. De relatie met de tweede vrouw zou altijd vriendschappelijk zijn gebleven.

ABC zegt de beschuldigingen in de rechtbank te zullen weerleggen.

Bekijk meer van

Good Morning America ABC News

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.