— dinsdag 24 mei 2022, 08:36 | 0 reacties, praat mee

Meldpunt tegen NRC-journalist Dohmen opgezet door oud-gedeputeerde Ger Driessen (CDA)

De oud-gedeputeerde Ger Driessen (CDA) vraagt mensen om hun ervaringen met NRC-journalist Joep Dohmen te delen. Zij kunnen dit doen middels een speciaal daarvoor opgerichte website. Laatste wijziging: 24 mei 2022, 11:54

“Alles wat zijn tunnelvisie (het stonk en het stinkt nog steeds) ‘onderbouwt’ krijgt ruimhartig een plek. Waar zijn visie wordt ondergraven, krijgen mensen onder het mom van wederhoor een paar woorden ( in de vorm van Pietje of Jantje herkent zich hierin niet). Dohmen verstaat de kunst van het weglaten als geen ander. Alles voor zijn obsessie”, schrijft Driessen op zijn zogenoemde meldpunt.

De website is volgens Driessen een reactie op het boek De Vriendereünie, dat Dohmen en collega Paul van der Steen kortgeleden hebben uitgebracht. In dat boek wordt onder meer beschreven hoe een Limburgse gedeputeerde een bezoek aan de hoeren brengt, in zijn dienstauto.

Driessen wordt niet met naam genoemd, maar laat volgens 1Limburg nu zelf weten dat hij in de anekdote wordt beschreven. Hij ontkent het vermeende uitstapje wel met klem: “Het is gewoon nooit gebeurd. Er klopt niks van het verhaal”, tekent de krant op.

‘Wat fout is moet boven water komen’
“Misschien klinkt het gek uit mijn mond, maar degenen die mij kennen, begrijpen dat ik de onafhankelijke onderzoeksjournalistiek zeer waardevol acht. Wat fout is moet boven water komen, maar wie door de vernislagen van Dohmen heen kijkt en bereid is de vraag te stellen wat het bewijs is voor een stelling, ziet dat de ‘grote Dohmen’ een man van vlees en bloed is en net als velen grote fouten maakt”, schrijft Driessen op zijn website.

De oud-gedeputeerde wil dat de website het startpunt wordt voor “een gezamenlijke actie tegen foutieve geschiedschrijving’. Ook overweegt hij een gang naar de rechter.

De NVJ heeft het door oud-gedeputeerde Ger Driessen (CDA) opgezette meldpunt tegen Joep Dohmen scherp veroordeeld. Algemeen secretaris Thomas Bruning laat desgevraagd aan Villamedia weten de actie ‘meer dan schadelijk’ te vinden.

‘Bende van Dohmen’
Het meldpunt van Driessen is de volgende actie in reeks aanvallen op Dohmen. Nog geen twee weken geleden sprak voormalig CDA-minister Raymond Knops in de rechtbank over de vermeende slachtoffers van de “bende van Dohmen”. ‘Velen zijn getraumatiseerd, bang en geruïneerd’, aldus Knops in zijn pleitnota, die door Dohmen werd getweet.

Knops sleepte journalisten van De Limburger en NRC voor de rechter om hun berichtgeving over een door hem gekochte woning in Horst (Limburg). Het huidige CDA-Kamerlid heeft het in dit verband over laster, kwaadsprekerij en anonieme bronnen. Hij zei dat hij zich indertijd ‘als bewindspersoon op Binnenlandse Zaken verantwoordelijk voelde om de rechtstaat te beschermen tegen ondermijning ervan. Want dat is het, ondermijnend. Het risico lopen dat je door ‘die van Dohmen’ achterna gezeten wordt’, staat in het document dat Dohmen heeft getweet.

Lees ook: Ongeloof en ongemak. Die gevoelens strijden vrijdag 28 januari bij NRC journalisten Joep Dohmen en Paul van der Steen om voorrang in het provinciehuis in Maastricht. Na alle integriteitskwesties ligt er een onderzoeksrapport voor hun neus. Onder embargo. De portee? De boodschapper heeft het gedaan.

Bekijk meer van

Limburg Limburg Joep Dohmen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.