— maandag 8 maart 2021, 12:26 | 0 reacties, praat mee

Meghan en Harry vallen ook Britse tabloids aan, maar die focussen op de familie

Het interview van Meghan Markle en de Britse prins Harry met Oprah Winfrey wordt door de Engelse pers omschreven als een directe aanval op het Britse koningshuis. Dat het jonge paar ook de Britse tabloids flink bekritiseren, laten ze links liggen. Laatste wijziging: 8 maart 2021, 14:54

Het interview op de Amerikaanse zender CBS werd uitgezonden terwijl het in Engeland net nacht was en de sluitingstijd van de tabloids normaal al lang was verstreken. Maar voor deze keer schoven de sluitingstijden naar achteren.

The Daily Mail en de Daily Mirror hadden de meeste aandacht voor de beschuldigingen van racisme bij de Britse koninklijke familie, The Sun zette de zelfmoordgedachten van Meghan in de kop en noemde als enige wel de kritiek op de tabloids. Ook op de websites gingen de kranten helemaal los, laat dit overzicht van CNN zien.

Meghan had bijvoorbeeld kritiek op berichtgeving in de Britse pers dat zij rond haar huwelijk schoonzus Kate aan het huilen maakte, terwijl dat feitelijk andersom zou zijn.

Ook vertelde ze dat ze inmiddels de overtuiging heeft dat de Britse pers een held en een schurk nodig heeft en op die manier haar en Kate afschilderen.

Volgens The Wall Street Journal heeft CBS zeven miljoen dollar aan Oprah betaald voor het twee uur durende interview. Meghan en Harry krijgen niet betaald. CBS verkocht de reclameblokken rondom het interview voor 325.000 dollar voor dertig seconden.

Vanuit Engeland is zowel kritiek als steun voor het jonge paar. Journalist Piers Morgan, presentator van het veelbekeken programma Good Morning Britain, spreekt van een ‘schandelijk bedrog’ en een ‘schaamteloos optreden’. “Is het te laat voor Oscarnominaties?” twittert hij spottend.

Verschillende prominente artiesten en sporters spreken op sociale media hun steun uit voor het koppel. Tennisster Serena Williams schrijft op Twitter dat Markle “haar leert wat het betekent om dapper te zijn”. Ze herkent het seksisme en racisme, schrijft ze.

Bekijk meer van

The Sun Daily Mirror Daily Mail

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.