— woensdag 16 maart 2016, 14:17 | 0 reacties, praat mee

Britse tabloids The Sun en Daily Mirror verhogen prijzen

De Britse tabloidkranten The Sun en Daily Mirror verhogen de prijzen van hun kranten om tegenvallende verkoopresultaten op te vangen. Dat meldt PressGazette. Een doordeweekse editie van The Sun gaat van tien cent meer kosten (nieuwe prijs: 50 pence), terwijl de Daily Mirror straks voor 65 pence (in plaats van 60) over de toonbank gaat. Beide kranten zagen hun verkoop in 2015 respectievelijk met 9,7 en 12,3 procent teruglopen. Laatste wijziging: 16 maart 2016, 14:26

Concurrent Daily Star zag zijn verkoopcijfers juist stijgen met 10,6 procent. De op het gebied van oplage wat kleinere tabloid blijft nog wel hetzelfde kosten en wisselt voor 20 pence van hand. Ook het onlangs gelanceerde New Day houdt zijn prijs nog een tijdje laag. Het idee om de prijs van de krant na de eerste twee weken te verdubbelen van 25 naar 50 pence, is geschrapt.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.