Jodal

— woensdag 14 mei 2014, 14:13

VOJN-nominaties bekend

De Vereniging Online Journalisten Nederland (VOJN) heeft de genomineerden bekendgemaakt voor de Prijzen voor de Beste Internetjournalistiek. Er zijn twaalf genomineerden in vier categorieën. Voor de Prijs voor de Beste Onderzoeksjournalistiek / de Grootste Primeur zijn genomineerd: Joost Schellevis (Tweakers.net) met'Wifi-tracking: winkels volgen je voetsporen', Jesse Frederik en Tamara Woestenburg (De Correspondent): 'Hoe een Amerikaanse zakenman miljoenen verdiende aan het failliete Aldel' en Eelke van Ark (Follow The Money): 'De achterkamertjesdeal van zorgorganisatie Sensire'. Nominaties voor de Prijs voor de Beste Column / het Beste Opiniestuk zijn Gabrielle Jurriaans (Sargasso): 'Houd eens op over toptalenten', Ancilla Tilia (Joop.nl): 'Lieve Gordon' en Jesse Frederik (Follow The Money): 'Goede ideeën van dode liberalen'. Laatste wijziging: 15 mei 2014, 12:10

Nominaties voor de Prijs voor een journalistiek project dat het beste gebruikmaakt van de mogelijkheden die de nieuwe media bieden: Jeroen Visser, Martijn van Tol, Aart Jan van der Linden, Kadir van Lohuizen, Carlijne Vos, Bonno Lange en Thijs Balder (Volkskrant.nl en OneWorld): ‘Raakt de chocolade op?’, Lex Boon, Koen Smeets, Milo Vermeulen, Aloys Oosterwijk, Arjan de Jongh en Michele Hutchison (NRC.nl): De kunst van het stelen (NRC.nl) en Dichtbij.nl: Kies dichtbij).

In de categorie voor de Prijs voor de Beste Datajournalistiek zijn genomineerd: Jerry Vermanen (NU.nl): Relatief veel fatale ongevallen in verkeer Zuidwest-Nederland’, Jaap Walhout (Sargasso): ‘Aardbevingen in Groningen’ en Dimitri Tokmetzis en Maurits Martijn (De Correspondent): ‘Hoe je onschuldige smartphone bijna je hele leven doorgeeft aan de geheime dienst & Big Business is watching you’.

De winnaars zullen op donderdagavond 5 juni vanaf 20.00 uur bekend worden gemaakt in het auditiorium van Dauphine.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.