word studentlid

— vrijdag 13 mei 2022, 11:13 | 0 reacties, praat mee

Meer beveiliging in Jeruzalem om begrafenis Al Jazeera-journalist

Meer beveiliging in Jeruzalem om begrafenis Al Jazeera-journalist
© AFP / Shireen Abu Akleh

De Israëlische politie heeft de beveiliging in Jeruzalem aangescherpt vanwege de begrafenis van de doodgeschoten Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh (51), zodat deze "veilig en zonder geweld" kan plaatsvinden. Meerdere wegen zijn afgesloten en ook wordt extra veiligheidspersoneel ingezet. Laatste wijziging: 13 mei 2022, 11:20

De begrafenisstoet in de Oude Stad zal naar verwachting duizenden rouwenden trekken. De 51-jarige Abu Akleh was een zeer bekende verslaggever. Ze was een Palestijnse christen geboren in het door Israël bezette Oost-Jeruzalem. Daar wordt ze op een begraafplaats naast haar ouders begraven.

Haar lichaam is al in Jeruzalem aangekomen. Onderweg trok de kist veel bekijks. Op de afscheidsceremonie een dag eerder in Ramallah kwamen duizenden mensen af en ook toen stonden mensen langs de route die de kist aflegde. Rouwenden hadden toen onder meer bloemen en foto’s van Abu Akleh bij zich.

De journalist stierf toen ze verslag deed van een inval door het Israëlische leger op de bezette Westelijke Jordaanoever. De militairen hebben vrijdag hun invallen in dit gebied hervat. Abu Aklehs dood zorgt voor een verdere toename van de al opgelopen spanningen tussen de Palestijnse en Israëlische autoriteiten, die elkaar de schuld geven van het overlijden. Ook nieuwszender Al Jazeera houdt Israël verantwoordelijk voor de dood van Abu Akleh.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.