Nieuwe leden NVJ november

— maandag 18 oktober 2021, 07:47 | 4 reacties, praat mee

Mediaklimaat. Hoe berichten de media over klimaatverandering?

Begin november wordt in Glasgow de grote VN-klimaatconferentie gehouden. Hoe berichten de media over klimaatverandering? En hoe voorkom je dat lezers murw worden? Villamedia vroeg het een aantal klimaatjournalisten.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

4 reacties

Elmar Veerman, 18 oktober 2021, 13:11

Die laatste quote van Simon Rozendaal vind ik nogal ongelukkig. Het is een prima stelling, maar niet uit de mond van iemand die zo lang zo hard heeft lopen drammen over klimaatverandering. Simon heeft decennialang vol overgave aan ‘de wedstrijd’ meegedaan en klimaatwetenschappers vaak beticht van overdrijving (‘alarmisme’). En nog steeds suggereert hij dat, met z’n: ‘Terwijl er nog zoveel onduidelijkheid en onzekerheid is.’ Hij zegt ook graag: ‘De vraag is niet of wij de aarde opwarmen, maar hoe groot onze bijdrage is.’ Steevast zonder te vermelden dat de beste wetenschappelijke schatting op dit moment is dat de mens verantwoordelijk is voor rond de 100 procent van de waargenomen opwarming sinds de Industriële Revolutie.

L G Sengers, 18 oktober 2021, 14:03

Wat een oppervlakkig verhaaltje. Op internationale conferenties en fora van onderzoeksjournalisten wordt gelukkig echt wel diepgaander gediscussieerd over dit onderwerp. Net als over de “activistische” rol van journalisten.

Simon Rozendaal, 18 oktober 2021, 20:43

Elmar Veerman heeft mijn klimaatcolumns in EW van de afgelopen jaren of mijn recente boek ‘Warme aarde, koel hoofd’ niet gelezen en baseert zich op indrukken van lang geleden. Slordige journalistiek. Simon Rozendaal

Elmar Veerman, 25 oktober 2021, 08:50

Ik heb dat boek inderdaad niet gelezen, wel een recensie ervan. Die toch sterk suggereert dat de ‘De vraag is niet of wij de aarde opwarmen, maar hoe groot onze bijdrage is’ een quote uit dat boek is.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.