training eu starters

— donderdag 30 oktober 2014, 10:51 | 0 reacties, praat mee

‘NOS neutrale nieuwsbron voor iedereen’

Nederland bestaat grofweg uit twee sociaal culturele families met elk ook een eigen mediaconsumptie. In één aspect zijn beide families gelijk: iedereen kijkt naar het NOS Journaal. Dat staat in het gezamenlijke rapport ‘Gescheiden werelden?[.pdf] van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en het Sociaal en Cultureel Planbureau. "De NOS is in ons land vooralsnog een belangrijke bron van neutraal nieuws", stelt het rapport. En het NOS Journaal is ook de dominante nieuwsbron voor alle Nederlanders. Laatste wijziging: 30 oktober 2014, 13:06

“Een opvallend resultaat uit de empirische analyse is dat het NOS Journaal niet alleen de meest bekeken nieuwsrubriek is, maar ook de vaakst gebruikte nieuwsbron voor individuen binnen de verschillende profielen”, aldus de opstellers.

Het rapport beschrijft een Nederland dat bestaat uit hoger opgeleiden versus lager opgeleiden met een flink grijs middengebied. Wat mediaconsumptie betreft, lezen hoger opgeleiden kranten als NRC en Volkskrant en kijken naar de publieke omroep. Lager opgeleiden lezen Telegraaf en AD en kijken vaker naar de commerciële omroepen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.