training eu starters

— vrijdag 13 januari 2023, 14:45 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis wil advertentietak televisie van Talpa overnemen

© Harold Versteeg/ANP

Mediahuis Nederland wil de advertentietak van de televisiestations van Talpa overnemen, zo schrijft het Noordhollands Dagblad vrijdagmiddag. Laatste wijziging: 13 januari 2023, 20:01

Deze verkoop zou de bezwaren van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) over de voorgenomen fusie tussen RTL en Talpa mogelijk wegnemen, zo hoopt Talpa. De overeenkomst tussen Mediahuis en Talpa moet ‘duidelijkheid brengen naar de markt’, zegt Pim Schmitz, ceo van Talpa Network. Mediahuis zal dan de advertenties en sponsoring verkopen voor de tv-zenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9. Voor zover bekend geldt de overeenkomst niet voor de radiozenders van Talpa (Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en SkyRadio).

Door de voorgenomen verkoop blijven er drie partijen over die de advertentiemarkt op de televisie beheren: de Ster (NPO), RTL en Mediahuis. ‘Dat een derde partij advertentieruimte verkoopt van andere zenders is een veel voorkomende praktijk in Nederland. Wij zelf verkopen momenteel bijvoorbeeld advertentieruimte van de BBC’, zegt Schmitz. De overeenkomst zorgt ervoor dat de inkomsten van Talpa en RTL gedeeltelijk afhankelijk zijn van een extern bedrijf. Dat zorgt volgens Schmitz niet voor problemen: ‘In de deal zitten voldoende prikkels om ervoor te zorgen dat beide partijen er goed uitkomen’.

De ACM moet nog reageren op het voorstel. Momenteel buigt de ACM zich over de voorgenomen fusie tussen RTL en Talpa, maar met name adverteerders vreesden dat de gefuseerde commerciële radio- en televisieorganisatie dan een monopoly zou hebben op de advertentiemarkt, naast de Ster.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.