word actief nvj klein

— vrijdag 2 maart 2018, 08:59 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis-topman: ‘TMG weer winstgevend na overname’

ANP / Jeroen Jumelet

De overname van TMG door Mediahuis heeft de uitgeverij van De Telegraaf opnieuw winstgevend gemaakt. Dat zegt topman Gert Ysebaert, meldt NU.nl. Exacte cijfers noemt hij niet, maar TMG heeft volgens Ysebaert in de tweede helft van 2017 “een positieve bijdrage bijdrage geleverd aan het nettoresultaat” van Mediahuis. In de eerste zes maanden van vorig jaar leed TMG nog 11 miljoen euro verlies. Laatste wijziging: 2 maart 2018, 09:31

Het betere resultaat komt volgens Ysebaert onder meer door een licht herstel op de advertentiemarkt, en door ingrepen in de top van het bedrijf. De opbrengsten van de verkoop van Keesing en het belang in Talpa Radio laat hij daarbij buiten beschouwen. Hoewel specifieke cijfers over TMG pas later bekend gemaakt worden, heeft moederonderneming Mediahuis in 2017 over de hele linie in 2017 een 49 procent hogere omzet behaald dan in 2016. De nettowinst daalde echter met bijna een vijfde, tot 14,8 miljoen euro.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.