— dinsdag 21 februari 2017, 10:19 | 0 reacties, praat mee

‘TMG-top kiest voor De Mol’

Managers direct onder de raad van bestuur bij TMG zien de overname van het bedrijf door John de Mol wel zitten. Een groep van dertig leidinggevenden wil liever de tv-producent dan de Vlaamse dagbladuitgever Mediahuis als nieuwe eigenaar, meldt het Financieele Dagblad. De redactieraad van De Telegraaf sprak eerder een voorlopige voorkeur uit voor het Mediahuis. Maar dat was voordat De Mol duidelijk maakte wat hij met TMG wil gaan doen.

Mediahuis doet samen met grootaandeelhouder Van Puijenbroek een bod op TMG. Net als De Mol bieden zij 5,90 euro per aandeel. Mediahuis heeft al 60 procent in handen, De Mol 20 procent. Beide aandeelhouders willen het liefst een ruime meerderheid verwerven en het bedrijf van de beurs halen.

Beide bedrijven zijn met een charme offensief bezig. Zo heeft De Mol zijn plannen toegelicht aan het hogere echelon van het bedrijf. Zaterdag manifesteerde hij zich nadrukkelijk in een interview in De Telegraaf. Deze week spreekt Talpa ook met de journalistenvereniging NVJ.

Arno Reekers, chef digitaal van De Telegraaf, sluit niet uit dat De Mol nog meer gaat bieden voor het bedrijf, zegt hij op de site van De Telegraaf. ‘Ik zou het jammer vinden als het bedrijf in buitenlandse handen valt, maar ook daar zijn we in goede handen.’

Hij constateert dat op de beurs het gevecht wel gevoerd is. De koers blijft schommelen rond de 5,90 euro per aandeel.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.