Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— woensdag 19 oktober 2016, 13:15 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis neemt volledige Media Groep Limburg over

Het hoofdkantoor van Mediahuis in Antwerpen | Siska Gremmelprez / ANP

De Vlaamse uitgeverij Mediahuis (dat in Nederland al eigenaar is van NRC Media) neemt met ingang van 2017 de gehele Media Groep Limburg (MGL) over. Het wordt daarmee in grootte de tweede krantenuitgever van België. MGL geeft onder meer de regionale dagbladen De Limburger en het Limburgs Dagblad uit. Laatste wijziging: 19 oktober 2016, 14:16

In België geeft Mediahuis Het belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, De Standaard en Het Nieuwsblad/de Gendtenaar uit. Vanaf 2017 worden de Nederlandse MGL, participaties in De Vijver Media (Vier, Vijf, Zes, Woestijnvis) en Metro, de Nederlandstalige en Franstalige radio Nostalgie en de exploitatie van de regionale tv-zenders ATV, TV Limburg, TV Oost en ROB TV ondergebracht bij Mediahuis.

Na de overname is het concern goed voor een jaaromzet van 530 miljoen euro, waarvan een derde in Nederland wordt gerealiseerd. De verkochte dagelijkse oplage overtreft 900.000 kranten, aldus Mediahuis.

Topman Gert Ysebaert: “We vergroten onze positie op de Nederlandse markt en illustreren hiermee onze ambitie om een toonaangevende Belgisch-Nederlandse mediagroep te worden. MGL zal net als NRC Media een zelfstandig bedrijf blijven binnen een innovatieve groep met een gezonde financiële basis. Daarnaast zorgen we voor extra slagkracht op de digitale markt.”

Een overnamebedrag is niet genoemd.

Bekijk meer van

Mediahuis Media Groep Limburg

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.