— dinsdag 28 april 2020, 09:17 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis koopt Luxemburgse mediagroep

© Jonas Roosens / ANP

Het Vlaamse Mediahuis heeft alle aandelen verworven van mediagroep Saint-Paul Luxembourg SA. Dat maakt het Belgische bedrijf maandag bekend. Het is niet bekend welk bedrag met de overname is gemoeid.

Saint-Paul Luxembourg is uitgever van onder meer de titels Luxembourg Times, Télécran, Contacto en Luxemburgs oudste krant Luxemburger Wort. Het Luxembourgse bedrijf blijft door middel van een minderheidsparticipatie in Mediahuis, betrokken bij de verdere ontwikkeling van de groep.

“De overname door Mediahuis zal Saint-Paul Luxembourg in staat stellen om haar digitale transformatieproject te versnellen en om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen waarbij het ten volle gebruik kan maken van de expertise en schaal die Mediahuis als groep te bieden heeft,” aldus het persbericht van Mediahuis.

Voor Mediahuis betekent deze overname een geografische uitbreiding naar de welvarende en dynamische regio van het Groothertogdom Luxemburg en een versterking van haar positie als vooraanstaand mediaspeler in de Benelux en Ierland.

Mediahuis zal de continuïteit verzekeren door de aanwezigheid van twee Luxemburgse bestuurders in de raad van bestuur van Saint-Paul Luxembourg: François Pauly als voorzitter en Marc Wagener als bestuurder. Mediahuis bevestigt eveneens Paul Peckels in de functie van CEO en Roland Arens, Claude Feyereisen en Marc Schlammes als hoofdredacteurs.

Praat mee

Persveilig

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.