persveilig seminar

— dinsdag 28 april 2020, 09:17 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis koopt Luxemburgse mediagroep

© Jonas Roosens / ANP

Het Vlaamse Mediahuis heeft alle aandelen verworven van mediagroep Saint-Paul Luxembourg SA. Dat maakt het Belgische bedrijf maandag bekend. Het is niet bekend welk bedrag met de overname is gemoeid. Laatste wijziging: 28 april 2020, 09:18

Saint-Paul Luxembourg is uitgever van onder meer de titels Luxembourg Times, Télécran, Contacto en Luxemburgs oudste krant Luxemburger Wort. Het Luxembourgse bedrijf blijft door middel van een minderheidsparticipatie in Mediahuis, betrokken bij de verdere ontwikkeling van de groep.

“De overname door Mediahuis zal Saint-Paul Luxembourg in staat stellen om haar digitale transformatieproject te versnellen en om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen waarbij het ten volle gebruik kan maken van de expertise en schaal die Mediahuis als groep te bieden heeft,” aldus het persbericht van Mediahuis.

Voor Mediahuis betekent deze overname een geografische uitbreiding naar de welvarende en dynamische regio van het Groothertogdom Luxemburg en een versterking van haar positie als vooraanstaand mediaspeler in de Benelux en Ierland.

Mediahuis zal de continuïteit verzekeren door de aanwezigheid van twee Luxemburgse bestuurders in de raad van bestuur van Saint-Paul Luxembourg: François Pauly als voorzitter en Marc Wagener als bestuurder. Mediahuis bevestigt eveneens Paul Peckels in de functie van CEO en Roland Arens, Claude Feyereisen en Marc Schlammes als hoofdredacteurs.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.