data als kans

— donderdag 15 december 2016, 16:46 | 0 reacties, praat mee

Kleine aandeelhouder TMG kiest voor Mediahuis

De Stichting Ondersteuning HDC Media is in principe positief over het overnamebod op TMG door de huidige grootaandeelhouder VP Exploitatie (familie Van Puijenbroek) en het Belgische Mediahuis. De stichting is een kleine aandeelhouder van TMG. Laatste wijziging: 15 december 2016, 17:08

VP Exploitatie heeft nu 41,3% van de aandelen TMG. Een TMG met Mediahuis als mede-eigenaar zorgt voor een aandeelhouder die bewezen heeft dagbladen in België en Nederland ook in een moeilijke huidige markt redelijk succesvol te kunnen exploiteren. TMG slaagt daar momenteel in het geheel niet in, constateert de stichting. Al is Holland Media Combinatie, waarin de regionale dagbladen zijn ondergebracht, wel winstgevend.

Begin november heeft het bestuur van de stichting zich tot grootaandeelhouder VP Exploitatie gewend met het advies om te onderzoeken of een band met het Mediahuis de positie van TMG in Nederland zou versterken. De recent voorgestelde bezuinigingen bij TMG leveren volgens de stichting geen bijdrage aan het in stand houden van een van de belangrijkste taken van landelijke en regionale dagbladen: de waakhondfunctie in de democratie. Binnen het stichtingsbestuur is het woord sterfhuisconstructie al eens gebezigd toen werd gesproken over de laatste bezuinigingsronde bij TMG.

De Stichting Ondersteuning HDC Media is voortgekomen uit de redactie van de regionale dagbladen van TMG. De stichting staat op de bres voor de zelfstandigheid van de regionale dagbladtitels.

Vroeger heette de uitgever HDC Media, tegenwoordig wordt de naam Holland Media Combinatie gevoerd. In de statuten van de stichting staat dat zij zich inzet voor de regionale kranten binnen TMG. Dat zijn Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, Leidsch Dagblad en De Gooi en Eemlander.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.