— woensdag 15 juli 2020, 08:49 | 2 reacties, praat mee

Mediahuis hernieuwt pleidooi voor een landelijke inlog voor nieuwssites

ANP

Mediahuis Nederland blijft proberen om collega-uitgevers warm te maken voor één gezamenlijke inlog. Volgens Slaven Mandic is dat voor gebruikers handig én kunnen uitgevers meer leren over hun lezers.

Adformatie sprak begin dit jaar met Mandic over de wens van een landelijke inlog. Gebruikers die zich niet registreren, moeten niets meer kunnen lezen op nieuwssites, stelde Mandic toen.

In NRC zegt Mandic dat alleen door samen op te trekken een vuist is te maken tegen de grote techbedrijven. Hij hoopt dat partijen als DPG Media en Talpa aanhaken bij een landelijk inlogsysteem.

Eind vorige maand werd een initiatief uit 2018, het ‘NLProfiel’ voor een universele inlog weer afgestoft. Uitgeverijen staan echter nog niet direct te springen om bij het landelijke systeem aan te sluiten.

NRC Media houdt de boot af: “Als NRC voeren we de strategie om geen persoonsgegevens van bezoekers meer te verzamelen om met derden te delen. Daar zijn we gelukkig mee. Wij hebben voor adverteerders een aantrekkelijke, homogene doelgroep. En we zijn succesvol met deze afwijkende strategie”, aldus directeur Dominic Stas.

De gezamenlijke database waar profielen van lezers worden aangemaakt op basis van interesses, leeftijd en geslacht trekt uiteraard ook de aandacht van privacy-toezichthouders. Mandic zegt in NRC dat de privacy in betere handen is bij Nederlandse bedrijven dan bij grote internationale partijen, die zulke persoonsgegevens volgens hem nu ongezien internationaal verhandelen. Meer bij NRC

Naschrift: In een eerdere versie van dit stuk stond vermeld dat Mediahuis definitief Sanoma mag overnemen, nu toezichthouder ACM goedkeuring heeft verleend. Dat klopt uiteraard niet: Sanoma wordt overgenomen door DPG Media.

Praat mee

2 reacties

Arnold Mandemaker, 15 juli 2020, 13:03

Mediahuis mag Sanoma overnemen van de ACM? Had ik toch altijd gedacht dat het DPG Media was dat Sanoma heeft overgenomen. Sterker nog, wat weet ik nogal zeker.

Lars Pasveer, 15 juli 2020, 13:06

Daar waren brein en vingers even uit sync. Aangepast. Dank voor de ad-hoc eindredactie!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.