— maandag 30 januari 2017, 09:50 | 0 reacties, praat mee

Mediahuis gaat voorlopig niet opbieden tegen John De Mol

© Siska Gremmepprez / AFP

Het Vlaamse Mediahuis overweegt op dit moment niet om een hoger bod uit te brengen op Telegraaf Media Groep (TMG). Dat zegt de voorzitter van het Vlaamse krantenbedrijf Thomas Leysen in een interview met de Vlaamse zakenkrant De Tijd.

Het Mediahuis bood vorige maand in samenwerking met investeerder VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek, 5,25 euro per aandeel TMG. John de Mol ging daar vorige week met zijn bedrijf Talpa overheen met een bod van 5,90 euro per aandeel. Op de vraag van De Tijd of Mediahuis nu een hoger bod overweegt, antwoordde Leysen: “Dat is vandaag niet aan de orde.’‘

Een hoger bod is ook niet noodzakelijk voor Mediahuis om een meerderheid in TMG te krijgen. De familie Van Pijenbroek houdt 41 procent van de aandelen en enkele weken geleden kon Mediahuis al melden dat er bindende afspraken zijn gemaakt met aandeelhouders Delta Lloyd en Navitas. Zij zullen hun belangen van respectievelijk 7,3 en 6,7 procent aanbieden, meldt De Limburger.

Bekijk meer van

TMG Mediahuis John de MOl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.