noodfonds

— vrijdag 12 maart 2021, 11:15 | 0 reacties, praat mee

‘Mediabedrijf BuzzFeed werkt aan beursgang’

© Flickr

Het Amerikaanse mediabedrijf BuzzFeed zou onderhandelingen voeren voor een beursgang, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Buzzfeed zou daarvoor willen fuseren met een lege beurshuls, waar een groep investeerders achter zit. Er zouden gesprekken gevoerd worden met de beurshuls 890 5th Avenue Partners, een zogeheten special purpose acquisition company of ‘spac’. Beide partijen hebben nog niet gereageerd op het nieuws van Bloomberg.

BuzzFeed werd in 2006 opgericht en vergaarde aanvankelijk vooral bekendheid met grappige lijstjes en online quizzen, die veel clicks genereerden. Later richtte het mediabedrijf zich steeds meer op harde onderzoeksjournalistiek.

De beursplannen komen na een roerig jaar voor BuzzFeed, dat door de coronacrisis veel advertentie-inkomsten verloor en flink sneed in zijn personeelsbestand. In het najaar van 2020 nam het bedrijf concurrent Huffington Post over van media- en telecomconcern Verizon, dat daarvoor een minderheidsbelang in BuzzFeed kreeg. Na die deal werd bekend dat er nog enkele tientallen banen verloren zouden gaan bij Huffington Post. Meer bij ANP via IEX

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.