— donderdag 28 mei 2015, 11:59 | 0 reacties, praat mee

Buzzfeed wil naar de beurs

De Amerikaanse website Buzzfeed plant een beursintroductie. Dat heeft oprichter Jonah Peretti gezegd tijdens een tech conferentie, zo meldt The Guardian. Buzzfeed werd bekend door aggregatie en veelal grappige lijstjes te publiceren, maar de afgelopen jaren timmert het mediabedrijf aan de weg met video, politiek nieuws, berichtgeving over kunst. Wanneer de beursgang zou moeten plaatsvinden is niet bekendgemaakt.

Peretti zegt vooral te willen uitbreiden op videogebied. Hoewel er ook kritiek is op Buzzfeed, sponsoren hebben wel eens onwelvallige content laten verwijderen van de site, lijkt het geen gevolgen te hebben voor de bezoekcijfers. De video’s trekken een miljard pageviews per maand en in de afgelopen twaalf maanden werden meer dan 1800 video’s geproduceerd. Het bedrijf heeft volgens Business Insider 900 medewerkers in dienst.

Bekijk meer van

Jonah Peretti Buzzfeed

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.