— vrijdag 20 november 2020, 08:53 | 0 reacties, praat mee

BuzzFeed lijft HuffPost in en gaat nauwer samenwerken met Verizon Media

De Amerikaanse nieuwssite HuffPost gaat over naar een nieuwe eigenaar. Verizon Media, sinds 2015 eigenaar nadat het AOL overnam, doet de site over naar BuzzFeed. Onderdeel van de afspraak is dat Verizon Media geld investeert in BuzzFeed en zo aandeelhouder wordt.

Dat meldt The Wall Street Journal, dat ook stelt dat BuzzFeed en Verizon Media als onderdeel van de afspraak content met elkaar gaan uitwisselen en gaan samenwerken op het gebied van adverteren. De twee partijen trekken ook samen op in de zoektocht naar nieuwe verdienmodellen.

Opvallend genoeg komt HuffPost via deze route weer in handen van een van zijn mede-oprichters. Jonah Peretti, die ook aan de wieg stond van BuzzFeed, richtte HuffPost in 2005 op, samen Arianna Huffington, Kenneth Lerer en Andrew Breitbart. Hoeveel geld er met de overname van HuffPost gemoeid is, is niet bekend. Meer bij TechCrunch

Bekijk meer van

Verizon Media HuffPost BuzzFeed

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.