— woensdag 21 april 2021, 18:18 | 2 reacties, praat mee

Media zo goed als buitengesloten met Koningsdag

© Foto: ANP

Nederlandse media kunnen nauwelijks hun werk doen tijdens Koningsdag. Het Genootschap van Hoofdredacteuren heeft zich daarover per brief beklaagd bij de Rijksvoorlichtingsdienst en gevraagd nog voor dinsdag met aanpassingen te komen.

Door corona verloopt Koningsdag anders. De familie bezoekt Eindhoven en verblijft daar langere tijd in een relatief kleine ruimte. Daar is alleen plaats voor de NOS om verslag te doen, besloot de RVD aanvankelijk.

Die maakt die keuze ook nog eens laat bekend, schrijft het Genootschap. Na een eerste klacht zijn nu ook het Eindhovens Dagblad en het ANP toegelaten.

Maar dat blijft te mager, aldus het Genootschap, dat om verdere verruiming vraagt en overleg hoe dergelijke besluiten in de toekomst te voorkomen.

De RVD heeft nog niet gereageerd.

Praat mee

2 reacties

Leon van den Berg, 22 april 2021, 17:28

Koningsdag, weer eens een voorbeeld waarbij de RVD haar naam niet waarmaakt. Voorlichten is er blijkbaar geen tweede natuur. Misschien moeten we het als media een anders doen en de hele Koningsdagpoppenkast doodzwijgen in de pers. Stel je voor dat geen enkele krant of commerciële zender er aandacht aan besteed. dat is nog eens een krachtig signaal. Dan -de volgende dag- in de krant zetten waarom je niet bericht; geen sprake van vrije nieuwsgaring waardoor de burger slecht/eenzijdig geïnformeerd wordt. dat leidt vast tot kamervragen. Veel beter dan bedelen om toch aub maar aanwezig te mogen zijn.

Leon van den Berg, 22 april 2021, 17:30

Oh ja, zie nu dat ik in het vuur van mijn betoog wat typefoutjes heb gemaakt. Sorry collega’s ;-)

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.