— donderdag 16 januari 2020, 15:07 | 0 reacties, praat mee

Media kunnen zich aanmelden voor de subsidieregeling Talentontwikkeling

© Roos Koole / ANP

Media die in aanmerking willen komen voor de subsidieregeling Talentontwikkeling kunnen zich nu melden bij het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Fonds BJP), meldt de organisatie in hun nieuwsbrief. Via de regeling zijn dit jaar tien arbeidsplaatsen voor jonge journalisten beschikbaar op professionele onderzoeksredacties. Laatste wijziging: 16 januari 2020, 16:48

De deadline is 17 februari.

Voor deze nieuwe ronde is het belangrijk dat media die in aanmerking willen komen voor de subsidieregeling een professionele onderzoeksomgeving en begeleiding kunnen bieden aan beginnende onderzoeksjournalisten. Er wordt bij de selectie van de media met extra aandacht naar aanmeldingen van regionale en vernieuwende onderzoeksplatforms gekeken, stelt het Fonds.

Als de media zijn geselecteerd, wordt de regeling in mei open gesteld voor journalisten die minder dan drie jaar geleden zijn afgestudeerd of nog maar kort een beroepspraktijk hebben. De vacatures worden onder andere open gesteld via Villamedia. De arbeidscontracten zijn minimaal voor een jaar.

De regeling maakt onderdeel uit van de vijf miljoen euro die het kabinet uittrekt voor onderzoeksjournalistiek. Vier miljoen gaat naar onderzoeksjournalistiek, een miljoen naar opleidingen, trainingen en talentontwikkeling.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.