— woensdag 24 februari 2021, 16:33 | 0 reacties, praat mee

Fonds BJP zoekt media met plek voor trainees

© Pixabay

Het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (BJP) zoekt landelijke en regionale media die vanaf 1 oktober een plek voor een traineeship beschikbaar willen stellen. Met ingang van die maand wil het fonds tien jonge journalisten de kans geven zich verder te ontwikkelen via de traineeships.

Dat meldt het Fonds BJP woensdag op zijn website. De tien plekken worden aangeboden binnen de Regeling Jong Talent, die bedoeld is om jonge, talentvolle journalisten een kans te bieden op op een redactie één tot twee jaar werkervaring op te doen als onderzoeksjournalist.

Eerder stelden onder andere Follow The Money, Trouw, AT5, Argos, NRC, het Noordhollands Dagblad en Vrij Nederland al zo’n plek beschikbaar. Media die een plek beschikbaar willen stellen dienen te beschikken over een professionele onderzoeksomgeving en moeten begeleiding kunnen bieden aan beginnende onderzoeksjournalisten.

Jonge journalisten die zich voor de traineeships willen aanmelden kunnen dat naar verwachting in mei doen.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.