— dinsdag 25 juni 2019, 13:58 | 0 reacties, praat mee

Aanmelden voor Beurs Jong Talent: traineeships voor onderzoeksjournalisten

De aanmeldingstermijn voor de Beurs Jong Talent van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Fonds BJP) is geopend. Tot 8 juli kunnen journalisten die geplaatst willen worden als onderzoeksjournalist in opleiding op een van de redacties van mediapartners van het Fonds BJP zich aanmelden.

De Beurs Jong Talent is bestemd voor journalisten die geplaatst willen worden als onderzoeksjournalist in opleiding op een van de redacties van mediapartners van het Fonds BJP. Kandidaten zijn op het moment van aanmelden maximaal twee jaar afgestudeerd aan een erkende journalistieke opleiding in Nederland of maximaal twee jaar actief binnen de journalistiek.

De beurs is opgezet in het kader van de nieuwe Regeling Talentontwikkeling voor onderzoeksjournalisten.

Voor de eerste ronde zijn er vanaf september tien plekken beschikbaar bij Argos (VPRO), RTL Nieuws, Trouw, de Volkskrant, Het Financieele Dagblad, BNDeStem/Brabants Dagblad/Eindhovens Dagblad, Dagblad van het Noorden/Friesch Dagblad en Dagblad van het Noorden,
De Limburger, Tubantia en De Groene Amsterdammer

Het doel van de Beurs Jong Talent is om via training-on-the-job en scholingsweken de geselecteerde talenten klaar te stomen voor een baan als onderzoeksjournalist, hun toegang tot de arbeidsmarkt te vergemakkelijken en hun onderhandelingspositie te verstevigen. Gedurende maximaal twee jaar bouwt de trainee genoeg ervaring, netwerk en onderzoeksvaardigheden op om als zelfstandig onderzoeksjournalist te functioneren.

Geselecteerde talenten krijgen een tijdelijk contract bij een van de redacties. Betaling geschiedt conform de salarisnormen voor beginnende journalisten/trainees.
Voor meer informatie en voorwaarden kijk bij FBJP

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.