PersVeilig

— woensdag 2 augustus 2017, 08:43 | 0 reacties, praat mee

‘Fox News bracht bewust nepnieuws ten gunste van Trump’

EPA / Justin Lane

De Amerikaanse nieuwszender Fox News heeft in mei bewust nepnieuws verspreid. Het doel was de aandacht afleiden van de vermeende banden die president Donald Trump voorafgaand aan de verkiezingen vorig jaar met Rusland zou hebben gehad. De president was op de hoogte van de nepberichten. Laatste wijziging: 2 augustus 2017, 14:34

Dat stelt journalist Rod Wheeler, die eerder werkte bij Fox News. Hij klaagde zijn voormalig werkgever dinsdag aan wegens laster. Wheeler is van mening dat Fox News zijn goede naam aan heeft getast door hem online woorden in de mond te leggen die hij niet heeft gezegd. De journalist deed onderzoek naar de moord op Seth Rich, een medewerker van de Democratische Partij, die in 2016 om het leven kwam. Volgens de politie gebeurde dat bij een roofoverval.

In de berichten van Fox News werd gesteld dat de moord op Rich te maken had met de WikiLeaks-lekken die presidentskandidate Hilary Clinton vorig jaar in verlegenheid brachten. Volgens Fox News was de vermoorde Seth Rich de bron van het lek, wat hij met de dood heeft moeten bekopen.

Wheeler stelt dat collega’s hem vertelden dat Trump enthousiast was over de berichten en erop aandrong dat Fox het snel bracht. Het bericht werd na een week verwijderd van de site. Meer bij De Telegraaf / TIME

Bekijk meer van

Fox News Donald Trump

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.