— vrijdag 3 juli 2020, 08:34 | 0 reacties, praat mee

Marokkaanse journalist Omar Radi opnieuw gedagvaard

Protesten tegen de gevangenisstraf die de leiders van de Hirak-beweging in 2019 in hoger beroep kregen - © ANP / Jalal Morchidi

De Marokkaanse journalist en activist Omar Radi is deze week opnieuw gedagvaard door de Marokkaanse autoriteiten. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het ‘werven van fondsen bij buitenlandse inlichtingendiensten’.

Radi werd in maart veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van vier maanden nadat hij eind december 2019 werd gearresteerd omdat hij zich kritisch had uitgelaten over de veroordeling van Hirak-activisten en de onafhankelijkheid van de rechter in twijfel trok De Hirak-beweging wil meer rechten en voorzieningen voor bewoners van het Rifgebied. De beweging demonstreert daar sinds 2016 voor.

In het Hirak-proces kregen 53 activisten gevangenisstraffen opgelegd uiteenlopend van 3 tot 20 jaar. Meer bij Nieuws.Marokko.nl

 

Bekijk meer van

Omar Radi Marokko

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.