training eu starters

— dinsdag 13 juli 2021, 09:33 | 0 reacties, praat mee

Marokkaanse journalist veroordeeld tot vijf jaar cel

Demonstranten eisen gerechtigheid in het proces tegen journalisten Omar Radi en Suleiman Raissouni voor het Hof van Beroep in Casablanca, Marokko, - © Jalal Morchidi

De Marokkaanse journalist Suleiman Raissouni is vorige week tot vijf jaar cel veroordeeld op beschuldiging van aanranding. Ook moet hij een boete betalen van 100.000 dirham, ruim 11.000 euro. Laatste wijziging: 13 juli 2021, 09:34

De Marokkaanse autoriteiten arresteerden Raissouni op 22 mei 2020, nadat Adam Muhammed, een Marokkaanse LGBT-activist, een klacht had ingediend waarin hij beweerde dat Raissouni hem in 2018 seksueel had misbruikt.

Het Committee to Protect Journalists (CPJ) meldde eerder al dat aanklachten vanwege seksueel wangedrag binnen Marokko niet ongewoon zijn als straf voor kritische berichtgeving.

Raissouni, hoofdredacteur van de onafhankelijke krant Akhbar al-Youm, begon samen met collega Omar Radi in april een hongerstaking, nadat ze maandenlang vastzaten in afwachting van een vonnis over hun zaken. Radi stopte na drie weken, maar Raissouni zette door. Hij was niet aanwezig bij het proces vanwege zijn verslechterende gezondheid als gevolg van de hongerstaking, meldt CPJ.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.