— dinsdag 13 juli 2021, 09:33 | 0 reacties, praat mee

Marokkaanse journalist veroordeeld tot vijf jaar cel

Demonstranten eisen gerechtigheid in het proces tegen journalisten Omar Radi en Suleiman Raissouni voor het Hof van Beroep in Casablanca, Marokko, - © Jalal Morchidi

De Marokkaanse journalist Suleiman Raissouni is vorige week tot vijf jaar cel veroordeeld op beschuldiging van aanranding. Ook moet hij een boete betalen van 100.000 dirham, ruim 11.000 euro.

De Marokkaanse autoriteiten arresteerden Raissouni op 22 mei 2020, nadat Adam Muhammed, een Marokkaanse LGBT-activist, een klacht had ingediend waarin hij beweerde dat Raissouni hem in 2018 seksueel had misbruikt.

Het Committee to Protect Journalists (CPJ) meldde eerder al dat aanklachten vanwege seksueel wangedrag binnen Marokko niet ongewoon zijn als straf voor kritische berichtgeving.

Raissouni, hoofdredacteur van de onafhankelijke krant Akhbar al-Youm, begon samen met collega Omar Radi in april een hongerstaking, nadat ze maandenlang vastzaten in afwachting van een vonnis over hun zaken. Radi stopte na drie weken, maar Raissouni zette door. Hij was niet aanwezig bij het proces vanwege zijn verslechterende gezondheid als gevolg van de hongerstaking, meldt CPJ.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.