basis naar compleet

— vrijdag 26 juni 2020, 10:20 | 0 reacties, praat mee

Mark Hoogstad Beurs voor verdiepende journalistiek

Mark Hoogstad

Rotterdam heeft een nieuw journalistiek fonds. Vanaf vandaag kunnen journalisten een beroep doen op een beurs van maximaal 12.500 euro. De beurs is vernoemd naar de in 2018 overleden journalist Mark Hoogstad. Laatste wijziging: 26 juni 2020, 12:07

De beurs is in het leven geroepen door het comité Grondhouding, bestaande uit familie, vrienden en oud collega’s van Hoogstad. Ze heeft als doel om Hoogstads’ manier van werken te eren en journalisten te steunen die tijd en ruimte nodig hebben om diepgravend onderzoek te doen naar een Rotterdams onderwerp.

De steun wordt verleend in de vorm van een gift van maximaal 12.500 euro. Journalisten die in aanmerking willen komen moeten kunnen aantonen dat hun project zoveel tijd vergt dat de normale honorering van een redactie of uitgeverij niet voldoende is om het te realiseren. De aanvrager kan in dienst zijn bij een (media)werkgever of werkzaam zijn als ZZP-er.

Aanvragen kunnen worden ingediend via de site van de stichting Mark Hoogstad Beurs. De uiterste inleverdatum voor dit jaar is 1 september 2020.

Mark Hoogstad werkte 18 jaar bij NRC Handelsblad (eerst als sportverslaggever, later als Rotterdam-watcher) en 4,5 jaar bij AD Rotterdams Dagblad. De afgelopen jaren werkte hij als freelancer, onder meer voor Trouw en website Vers Beton. Hij schreef meerdere boeken, waaronder het bekroonde Rotterdam, stad van twee snelheden.

Bekijk meer van

Mark Hoogstad

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.