— vrijdag 26 juni 2020, 10:20 | 0 reacties, praat mee

Mark Hoogstad Beurs voor verdiepende journalistiek

Mark Hoogstad

Rotterdam heeft een nieuw journalistiek fonds. Vanaf vandaag kunnen journalisten een beroep doen op een beurs van maximaal 12.500 euro. De beurs is vernoemd naar de in 2018 overleden journalist Mark Hoogstad.

De beurs is in het leven geroepen door het comité Grondhouding, bestaande uit familie, vrienden en oud collega’s van Hoogstad. Ze heeft als doel om Hoogstads’ manier van werken te eren en journalisten te steunen die tijd en ruimte nodig hebben om diepgravend onderzoek te doen naar een Rotterdams onderwerp.

De steun wordt verleend in de vorm van een gift van maximaal 12.500 euro. Journalisten die in aanmerking willen komen moeten kunnen aantonen dat hun project zoveel tijd vergt dat de normale honorering van een redactie of uitgeverij niet voldoende is om het te realiseren. De aanvrager kan in dienst zijn bij een (media)werkgever of werkzaam zijn als ZZP-er.

Aanvragen kunnen worden ingediend via de site van de stichting Mark Hoogstad Beurs. De uiterste inleverdatum voor dit jaar is 1 september 2020.

Mark Hoogstad werkte 18 jaar bij NRC Handelsblad (eerst als sportverslaggever, later als Rotterdam-watcher) en 4,5 jaar bij AD Rotterdams Dagblad. De afgelopen jaren werkte hij als freelancer, onder meer voor Trouw en website Vers Beton. Hij schreef meerdere boeken, waaronder het bekroonde Rotterdam, stad van twee snelheden.

Bekijk meer van

Mark Hoogstad

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.