— vrijdag 29 maart 2019, 14:20 | 0 reacties, praat mee

Man opgepakt voor verdenking van bedreigen Özcan Akyol

© Piroschka van de Wouw / ANP

UPDATE Een man uit Amersfoort zit sinds dinsdag vast voor een doodsbedreiging aan het adres van columnist en presentator Özcan Akyol. Volgens de politie heeft de man nog meer BN'ers belaagd. Laatste wijziging: 29 maart 2019, 14:39

De verdachte wordt vanmiddag voorgeleid, waarbij wordt beslist of het voorarrest wordt verlengd. Akyol bevestigt aan NU.nl dat de Amersfoorter hem al twee maanden online lastigvalt. “Qua inhoud waren deze bedreigingen niet per se heftiger dan andere dreigingen, maar het verschil is dat het hier om stelselmatig bedreigen en stalken ging. Ook werden mijn kinderen er voor het eerst in genoemd en daar schrik je wel even van.”

Akyol deed lange tijd geen aangifte van de bedreigingen, maar staat nu in nauw contact met de politie. “Ik heb veel te lang lijdzaam toegekeken terwijl ik bedreigd werd en heb besloten om in actie te komen.”

Villamedia sprak eerder deze maand ook met Akyol en had het naast zijn nieuwe programma ook over de bedreigingen waar hij mee te maken heeft.

Volgens de politiechef Gert Telman van de Politie IJsselland-Zuid wordt de Amersfoorter verdacht van nog meer ‘belagingen’ van BN’ers via internet. In het AD zegt hij: “Ik denk dat er wel een stuk of zestien zijn. Dat zijn niet allemaal mensen die zich in het publieke debat begeven, maar het zijn er wel meer.”

Bekijk meer van

Özcan Akyol

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.