banner anp

— vrijdag 29 maart 2019, 14:20 | 0 reacties, praat mee

Man opgepakt voor verdenking van bedreigen Özcan Akyol

© Piroschka van de Wouw / ANP

UPDATE Een man uit Amersfoort zit sinds dinsdag vast voor een doodsbedreiging aan het adres van columnist en presentator Özcan Akyol. Volgens de politie heeft de man nog meer BN'ers belaagd.

De verdachte wordt vanmiddag voorgeleid, waarbij wordt beslist of het voorarrest wordt verlengd. Akyol bevestigt aan NU.nl dat de Amersfoorter hem al twee maanden online lastigvalt. “Qua inhoud waren deze bedreigingen niet per se heftiger dan andere dreigingen, maar het verschil is dat het hier om stelselmatig bedreigen en stalken ging. Ook werden mijn kinderen er voor het eerst in genoemd en daar schrik je wel even van.”

Akyol deed lange tijd geen aangifte van de bedreigingen, maar staat nu in nauw contact met de politie. “Ik heb veel te lang lijdzaam toegekeken terwijl ik bedreigd werd en heb besloten om in actie te komen.”

Villamedia sprak eerder deze maand ook met Akyol en had het naast zijn nieuwe programma ook over de bedreigingen waar hij mee te maken heeft.

Volgens de politiechef Gert Telman van de Politie IJsselland-Zuid wordt de Amersfoorter verdacht van nog meer ‘belagingen’ van BN’ers via internet. In het AD zegt hij: “Ik denk dat er wel een stuk of zestien zijn. Dat zijn niet allemaal mensen die zich in het publieke debat begeven, maar het zijn er wel meer.”

Bekijk meer van

Özcan Akyol

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.