— donderdag 29 september 2016, 16:49 | 0 reacties, praat mee

‘Onrust in Poelenburg na aandacht in media’

De onrust en overlast van jongeren in de Zaandamse wijk Poelenburg liep pas uit de hand nadat het onderwerp door de landelijke media werd opgepakt. 'De overlastgevende jongeren werden straatterroristen genoemd en de situatie werd uit de context getrokken. Door de enorme media-aandacht werd de vlogger Ismail Ilgun tot een plaatselijke bekendheid en dit trok nog meer jongeren en kinderen uit de wijde (sic) omgeving richting Poelenburg. Gevolg: meer overlast.' Dat schrijft Tom Verweij, hoofdagent binnen het team Zaanstad, in zijn blog op Facebook. Laatste wijziging: 30 september 2016, 07:31

Volgens Verweij was er in Zaandam niet veel meer aan de hand dan in jeugdoverlastplekken in Assendelft, Krommenie, Koog aan de Zaan, Oostzaan, Wormerveer en alle andere plaatsen in zijn werkgebied.

De onrust die ontstond na de aandacht in de landelijke media werd vervolgens nog extra versterkt. Verweij: ‘Er verschenen volledig onjuist gemonteerde videobeelden die soms zelfs helemaal niet in Zaandam hadden plaatsgevonden. En de beelden die wel in Zaandam waren gefilmd werden vaak in een compleet verkeerde context online gezet.’

Doordat de politie alleen is opgetreden tegen echte overtredingen en in gesprek is gebleven met de jongeren, is de situatie nu weer rustig, analyseert Verweij.

‘Ik wil nog een ding kwijt. Waar ik mij aan geërgerd heb is het feit dat heel Nederland een mening had over hoe wij ons werk moesten doen’, schrijft Verweij.

Zijn hele blog.

Bekijk meer van

Zaandam Tom Verweij

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.