— dinsdag 3 augustus 2021, 09:41 | 0 reacties, praat mee

Oordeel: Urker die PowNed-verslaggever bijna aanreed krijgt 80 uur taakstraf

PowNed-verslaggever Mark Baanders moet wegspringen om niet te worden aangereden. De belager kreeg van de politierechter in Lelystad 80 uur taakstraf | ANP

UPDATE De man die in maart van dit jaar verslaggever Mark Baanders van PowNed bijna aanreed met een grote BMW krijgt een taakstraf vanwege strafbare bedreiging. Hij moet 80 uur taakstraf uitvoeren. De politierechter vindt dat de kerkganger met alle media-aandacht "al behoorlijk is gestraft".

De man heeft twee weken om tegen de uitspraak in beroep te gaan. Telegraaf-verslaggever Marcel Vink deed vanuit de rechtszaal verslag via Twitter en meldt dat de verdachte “bepaald niet blij is” met de uitspraak.

De rechter vond een geldboete niet aan de orde en een gevangenisstraf “wat te ver” gaan. Het inrijden op iemand is een ernstig feit, “al zijn daar veel varianten”, tekende Vink op. “En dit is een lichtere variant”, aldus de rechter.

De advocaat van de verdachte wees in het verweer op de consequenties van de client, die “in het bijzijn van jonge kinderen” werd aangehouden. Bij de aanrijding waar Baanders net op tijd wegsprong zat een van de kinderen in de auto.

Vorige week werden twee andere kerkgangers die de PowNed-ploeg hadden belaagd veroordeeld tot taakstraffen en een geldboete. De cameraman kreeg klappen en schoppen.

Bekijk meer van

Urk PowNed Mark Baanders

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.