— woensdag 15 september 2021, 09:47 | 0 reacties, praat mee

Verslaggevers PowNed en De Telegraaf op Urk met eieren bekogeld

© PowNed / YouTube

Verslaggevers van De Telegraaf en PowNed zijn maandag op Urk met eieren bekogeld. Zij waren op dat moment op Urk om reportages te maken over een groep Urker jongeren, die afgelopen weekend in uniformen hadden rondgelopen die sterk deden denken aan de Nazi-kledij.

In een video van PowNed is te zien dat verslaggeefster Jamie Reuter met eieren wordt bekogeld. In de video is daarnaast te zien hoe een oudere inwoner van Urk de microfoon bij Reuter uit de handen slaat. Ook Telegraaf-verslaggever Jeroen Holtrop kreeg eieren naar zijn hoofd toen hij probeerde een jongen te interviewen, schrijft De Stentor. Daarop ging een omstander er met de plopkap van zijn microfoon vandoor.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) roept in een reactie de burgemeester van Urk en de kerkleiding op om op korte termijn het belang van een vrije pers onder de aandacht te brengen. Meer bij het Nederlands Dagblad

Bekijk meer van

Urk PowNed De Telegraaf

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.