data als kans

— donderdag 22 juni 2017, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Wall Street Journal ontslaat journalist op staande voet

Zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) heeft journalist Jay Solomon op staande voet ontslagen nadat uit onderzoek bleek dat hij zijn 'ethische verplichtingen als journalist' had verzaakt door met een bron voor een stuk zakelijke connecties aan te gaan. Omdat Solomon schimmig deed over die connectie heeft hij "ons vertrouwen verspeeld", aldus de WSJ. Laatste wijziging: 22 juni 2017, 09:07

Solomon was chef-correspondent buitenland en stond door zijn werk in contact met een Iraanse wapenhandelaar Farhad Azima. Die deed Solomon een aanbod om een aandeel te nemen in Denx, een private inlichtingendienst. De Associated Press deed langdurig onderzoek en kwam afgelopen week met de resultaten naar de banden tussen Solomon en Azima.

Solomon ontkent dat hij ooit daadwerkelijk in zee is gegaan met Azima. In een reactie zegt Solomon dat hij dat ook nooit van plan was. “Maar ik begrijp hoe de e-mails en gesprekken die ik met de heer Azima had de indruk kunnen wekken dat ik me met serieus twijfelachtige activiteiten bezig hield.” Hij verwijt zijn oud-collega’s volgens eigen zeggen niets.

Meer bij Associated Press / CNN Money / Poynter

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.