Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— maandag 2 januari 2017, 12:34 | 0 reacties, praat mee

New York Times schermt identiteit journalisten in Turkije af

© Stephen Chernin / AFP

De Amerikaanse krant de New York Times houdt de identiteit van lokale journalisten in Turkije geheim. De krant wil op die manier zijn werknemers beschermen. De krant maakt volgens CNN vaker gebruik van de term 'Employee of the New York Times' op de plek waar normaal de naam van journalist staat. Laatste wijziging: 2 januari 2017, 12:41

Dit gebeurde voornamelijk bij artikelen die in Syrië en Afghanistan worden geschreven, om zo de veiligheid van de journalisten te garanderen. Nu gebruikt de krant deze anonieme benaming dus ook voor journalisten in Turkije, meldt NU.nl.

De persvrijheid in Turkije staat de laatste jaren erg onder druk. Zo bevestigden Turkse autoriteiten afgelopen week nog dat de website van de NOS geblokkeerd is, omdat de omroep beelden online had staan van de moord op de Russische ambassadeur Andrei Karlov. En de Wall Street Journal meldt dat journalist Dion Nissenbaum ruim twee dagen in Turkije is vastgehouden, zonder contact met familie of advocaten. De politie had Nissenbaum dinsdagavond in zijn woning in Istanboel meegenomen. Zijn echtgenote en hun baby bleven achter. De journalist werd pas vrijdagmorgen vrijgelaten. Zaterdag is hij samen met zijn gezin naar de Verenigde Staten vertrokken.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.