banner festival 23

— woensdag 18 augustus 2021, 13:16 | 0 reacties, praat mee

Malta: levenslang geëist tegen moordverdachte Daphne Caruana Galizia

Reuters

De procureur-generaal van Malta heeft vandaag in een aanklacht levenslang geëist tegen zakenman Yorgen Fenech, de man die ervan wordt verdacht achter de moord op journalist Daphne Caruana Galizia te zitten. Fenech kreeg daarnaast een strafeis van 20 tot 30 jaar voor criminele samenzwering. Laatste wijziging: 18 augustus 2021, 13:17

Het Maltese dagblad The Independent meldt dat deze aanklacht onderdeel is van het Maltese strafproces en altijd voorafgaat aan het daadwerkelijke proces. Fenech zit al sinds november 2019 gevangen, toen hij met zijn jacht Malta probeerde te ontvluchten.

Fenech zou op vrijlating op borgtocht hebben gehoopt. Maar liefst 162 getuigen zijn gehoord voor de aanklacht. Onderzoeksjournalist Daphne Caruana Galizia werd in 2017 met een autobom om het leven gebracht.

Na een slepend proces zijn drie mannen opgepakt die de bom zouden hebben geplaatst. Een van hen, Vincent Muscat, werd eerder dit jaar tot 15 jaar cel veroordeeld. Uitspraak tegen de twee andere mannen, broers George en Alfred Degiorgio volgt op een later moment.

Bekijk meer van

Malta Daphne Caruana Galizia

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.