banner festival 23

— vrijdag 2 december 2022, 12:50 | 0 reacties, praat mee

Luuk Sijbring wordt de nieuwe hoofdredacteur van RTV Noord

© RTV Noord

Per 1 januari 2023 wordt Luuk Sijbring (60) de nieuwe hoofdredacteur van regionale omroep RTV Noord. Daarmee volgt Sijbring Pieter Sijpersma op, die sinds 1 september 2021 waarnemend hoofdredacteur was. Laatste wijziging: 2 december 2022, 12:57

Sijbring is geen onbekende van de omroep: met zijn benoeming keert hij weer terug naar de omroep die hij in 2003 verliet.

Luuk Sijbring studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en begon zijn loopbaan als DJ bij verschillende piratenzenders in Groningen en Drenthe en als vrijwilliger bij OOG, de lokale omroep van de stad Groningen. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als juridisch medewerker keert hij in 1992 als programmaleider terug bij OOG. Drie jaar later volgt de overstap naar RTV Noord waar hij eerst als verslaggever voor Radio & TV aan de slag gaat en vervolgens de rollen van programmaleider TV en Hoofd Varia vervult.

In 2003 vertrok Sijbring naar de KRO, waar hij Hoofd Amusement Radio was en later namens de KRO verantwoordelijk was voor de alle radio-uitzendingen. Ook was hij lid van het managementteam van de omroep. Sinds 2015 is Sijbring werkzaam als zelfstandig mediaprofessional.

‘“RTV Noord is al meer dan 75 jaar een vaste waarde in het Groninger medialandschap. Ik kijk ernaar uit om samen met een club gedreven journalisten en programmamakers de omroep toekomstbestendig te maken in een sterk veranderende samenleving. Het is heel fijn om terug te keren naar de organisatie waar ik
eerder met zoveel plezier heb gewerkt. En Groningen heeft nog steeds een warm plekje in mijn hart’, reageert Sijbring.

‘Wij zijn heel erg blij met de benoeming van Luuk als onze nieuwe hoofdredacteur, hij is een geweldige aanwinst voor onze omroep. RTV Noord is de omroep van en voor alle Groningers en één van de regionale omroepen met het hoogste bereik op TV, radio en internet. Met zijn brede ervaring in de media en zijn kennis van onze provincie past Luuk als geen ander bij onze doelstelling om dat bereik de komende jaren verder uit te bouwen en te versterken’, aldus Nina Nomden, directeur van RTV Noord.

Bekijk meer van

RTV Noord Luuk Sijbring

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.